14 Kasım 2009 Cumartesi

Ev Dekorunda Strafor Malzemesi

Strafor; polistiren strafor hammaddesinin su buharı ile teması sonucu, hammadde granüllerinin içinde bulunan pentan gazının yardımı ile  granülleri şişirmesi ve birbirine yapıştırılması sonucu, içinde bulundukları hacmin boyutlarını alması yolu ile üretilmektedir.

Strafor malzemesi ısı yalıtımında kullanılmaktadır. Günümüzde rağbeti çokca olan bir ürün listesine giriş yaptı.Strafor'un bu çok kullanımı stilistler ve tasarımcılar tarafından da çok rağbet gördü. Hızlı bir gelişim gerçekleşti ve strafor ev dekoru ile de kullanılmakta. Bu sayede ev dekarsyonunda adeta çağ açıldı. Evinizin hem sicaklığını koruyan ve dekor olarak ta gerçekten hoş bir görünüm sağlamaktadır.

Günümüzde ısı kullanımı ekonomik acidan da fazlasıyla problem olmakta. Bu konu ile ilgili herhangi bir detay hakkında bilgi ararsanız ısı yatılımı hakkında bilgi veren catı malzeme uzmanlarınada bilgi danışılabilinir. Konu aslında kendi evim için planladığım bir ürün olması nedeni ile bu konuyu fazlası ile araştırdım. Ve gayet basit bir işlem olması nedeni ile hemde evimde sicacık bir ortamı yapabilmek acısından sizlerede bu konu hakkında bilgi vermek istedim.

Strafor malzemesi sağlık için herhangi bir malzeme içermemektedir. Kullanımı usta tarafından evinize monte edilmektedir.

4 yorum:

  1. straforlar üzerine kağıt yapıştırılarak kullanılabilir mi? parçalı tablolar gibi yapılabilir mi? bide nerden bulabilirim?

    YanıtlaSil
  2. Strafor üzerine direk de kullanabilirsiniz. Sağlıklı bir yapı olması için strafor üzerine ince de olsa bir sıva yapılması gerekir ,duvar yüzeyinin darbeye daha dayanıklı olmasını sağlar.
    Kaplamalı straforları tablo gibi kullanılabilir yanlız ısı yönünden pek faydası olmaz :)

    Yapı marketlerden temin edebilirsiniz.

    YanıtlaSil
  3. merhaba. tam olarak nerden alabiliriz aceba.bi firma ismi söyleyebilirmisiniz.

    YanıtlaSil
  4. firmaya gerek yok yakınındaki nalburlarda bulabilirsin

    YanıtlaSil

Ev dekoru görüşlerim hakkında sizde yorum yazın.