12 Eylül 2009 Cumartesi

Evim Evim Güzel Evim...

Ev dizaynı üzerine çok amaştırma yapmışımdır.Hobi olarak görüyorum ,insanın yaşadığı ortam kişiliğini yansıtırmış.Bu teoriye her zaman olmasada foğruluklarına şahit olmuşluğum var.Ev dizaynı benim için dünyanın en güzel mesliği , tüm bu mesleği icra eden kişiler yürekten kutluyorum.

Sağlıklı Bir Ortamda Yaşayın!

Çalışan bir kişi ortalama 13 saat gibi ev ortamında zaman geçirmektedir.Bu istatikler doğrultusunda ev yaşında en rahatlık ve temizlik ön planda tutulmuştur.

Evde dikkat edilemesi gereken hususlar;

NEM; nem değeri yüksek olan bir evde romatizma,bronşit,soğuk algınlığı gibi rahatsızlıklar meydana gelir.Nemli evin duvarları bakteri üretmeye başlar.Bu bakterler kötü koku ve hastalığa neden olmaktadır.

Evin ideal ısı değeri 20-21 derece olmalıdır.

Gürültü; Sesi yansıtan taş ,mermer,parke v.b gibi yüzeyler yerine halı, kilim gibi sesi tutan ürünlerin kullanılması  gerekir.Çift camlı pencereler,ses yalıtımını kesen malzelerin kullanılması sayesinde sessiz bir ortam sağlayabilirsiniz.

Havalandırma; Ev içerisinde bulunan çöp,kirli çamaşır,ve kötü kokuya neden olabilecek ürünlerin temilenip evden uzaklaştırılması sayesinde evde ferah bir hava sağlayabilirsiniz.Gün içerisinde yapılan temizlik sonrasında havada 4 saat kadar toz bulunmaktadır.Bu nedenle temizlikler düzenli bir şekilde yapılmalı ve havalandırması ihmal edilmemelidir.Bunun yani sıra oda parfümleri de ek olarak ilave edebilirsiniz.Odanın sık sık havalandırılması ihmal edilmemelidir.


Aydınlatma; Gün işığından faydalana bilmek için çamların temizliği ihmal edilmemeli,perdelerin tamamı dahail olmasa bile bir miktar gün ışığı girecek şekilde kapatılmalıdır.Gün ışığı bakterilerin öldürürken,ayrıca vücudumuza D vitamini sağlamaktadır.Ayrıca duvar renklerinin açık renkte olması evin daha aydınlık görünmesini sağlamaktadır.Az eşya kullanımı da farklı bir etkendir..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ev dekoru görüşlerim hakkında sizde yorum yazın.