14 Eylül 2009 Pazartesi

Banyodaki Güzellik

Sadeliği ile şıklığı ön planda tutulan bu banyoda zaman geçirmek hiçte zor olmasa gerek...Modern tasarım, beyazın masumluğu, kırmızının sicaklığı ile birleşip sıcak bir ortam tasarlanmıştır.Kullanışlı ve şık bir tasarım isteyenler için öneri olarak sunabileceğim bir tasarım harikasıdır...
Dekorasyonun en gözde seçimlerinin yapıldığı bir ortamdan sizlerin beğenisine sunulmuştur.

Banyo için bir kaç öneri:
Nemli bir ortam olması nedeni ile sıkca havalandırılmalı.
Eşya seçimlerinde neme dayanıklı ürünler seçilmelidir.
Renk seçimi sizi o ortamdan sıkmayan ve rahat kullanımlar sağlayan tasarımlar tercih edilmelidir...

12 Eylül 2009 Cumartesi

Dekorasyon

Tüm kelimelerimizde dekorasyon olarak söz etmekteyis peki dekorasyon kelimesinin terim anlamı nedir?


Dekorasyon Nedir?


Dekorasyon; Yaşanan mekanların kullanım amaçlarına uygun olarak en verimli, estetik ve sanatsal bir şekilde düzenlenmesidir.



Tarih boyunca insanın yaşadığı mekanlar üzerinde çok gelişmeler kaydedilmiş ve bu gelişmeler sonucunda bir çok tasarımlar ortaya çıkmıştır Amaç, yaratıcı tasarımlarla insanın kendine olan güvenini aşabilmek, farklılaşmaktır.



Bugün için çoğunlukla dekorasyon firmaları tarafından iş kolu haline gelmiş bulunan Dekorasyon olgusu, süsleme sanatı olarak da tanımlanabilir Yaşanılan mekanların insan hayatına renk katması, doğaya bakış açısıyla doğru orantılı olarak değişiklik göstermektedir.



Dekorasyon firmaları ; Mistik ya da sembolik anlamda renklerin, şekillerin kullanımıyla her mekanda veya nesnede içinizdeki yaratıcılığı ortaya koymanıza yardımcı ve klavuz olurlar .
 
Alıntı yapılan sitenin adresi : http://www.meleklermekani.com/ev-dekorasyon/98419-dekorasyon-nedir.html

Sizin Stiliniz Hangisi?



Kırmizinin ateşi , beyazın saflığı ile bütünleşmiş ...      Dekor objeleri fazla ön planda sunulmayıp , rahatlık ön plana tutulmuştur. Sade,asil ve rahat bir ortam.

Dekorasyon Tarzınızı Belirleyin !

Dekorasyon tarzında "işte bu tam benlik"yada "kesinlikle bu bana göre değil "dediğiniz bir dekarsyon bulunmaktır.Aslında her insan zevkleriyle dünyaya gelir farkında olmasanız bile herkesin farklı bir dekarasyon stili  bulunur..Sizde sevklerinizi ortaya çıkaran dekarsyon düzenleyebilirsiniz.

Hayattaki deneyimleriniz,sevdikleriniz,sevmedikleriz,gezdiğiniz yerlerden esinlendikleriniz size yeni tasarımları gerçekleştirmenizi sağlayacaktır. Dekorasyon için gerekli herşey sizde ...İçinizdeki stlisti ortaya çıkarmalısınız. Hayatınızı koyaştıracak yada kendiniz mutlu hisettirecek renkler...Eviniz için herşeyi gerçekleştirebilirsiniz.

Koyu renkli aksesuarlar evi olduğundan daha büyük gösterir. Evin dizaynında kullanıcağınız renklere dikkat etmelisiniz.Düzenli gösteren tasarımların yanı sıra sıradışı, etkileyici bir evde dizayn edebilirsiniz.Ya siz nasıl bir ev isterdiniz?

Bir restauranta ilk giriş yaptığınızda ortamın renginin,dengenin sizde ne gibi hissler yarattığını anımsayın.Güzellik detaylarda saklıdır.

Evim Evim Güzel Evim...

Ev dizaynı üzerine çok amaştırma yapmışımdır.Hobi olarak görüyorum ,insanın yaşadığı ortam kişiliğini yansıtırmış.Bu teoriye her zaman olmasada foğruluklarına şahit olmuşluğum var.Ev dizaynı benim için dünyanın en güzel mesliği , tüm bu mesleği icra eden kişiler yürekten kutluyorum.

Sağlıklı Bir Ortamda Yaşayın!

Çalışan bir kişi ortalama 13 saat gibi ev ortamında zaman geçirmektedir.Bu istatikler doğrultusunda ev yaşında en rahatlık ve temizlik ön planda tutulmuştur.

Evde dikkat edilemesi gereken hususlar;

NEM; nem değeri yüksek olan bir evde romatizma,bronşit,soğuk algınlığı gibi rahatsızlıklar meydana gelir.Nemli evin duvarları bakteri üretmeye başlar.Bu bakterler kötü koku ve hastalığa neden olmaktadır.

Evin ideal ısı değeri 20-21 derece olmalıdır.

Gürültü; Sesi yansıtan taş ,mermer,parke v.b gibi yüzeyler yerine halı, kilim gibi sesi tutan ürünlerin kullanılması  gerekir.Çift camlı pencereler,ses yalıtımını kesen malzelerin kullanılması sayesinde sessiz bir ortam sağlayabilirsiniz.

Havalandırma; Ev içerisinde bulunan çöp,kirli çamaşır,ve kötü kokuya neden olabilecek ürünlerin temilenip evden uzaklaştırılması sayesinde evde ferah bir hava sağlayabilirsiniz.Gün içerisinde yapılan temizlik sonrasında havada 4 saat kadar toz bulunmaktadır.Bu nedenle temizlikler düzenli bir şekilde yapılmalı ve havalandırması ihmal edilmemelidir.Bunun yani sıra oda parfümleri de ek olarak ilave edebilirsiniz.Odanın sık sık havalandırılması ihmal edilmemelidir.


Aydınlatma; Gün işığından faydalana bilmek için çamların temizliği ihmal edilmemeli,perdelerin tamamı dahail olmasa bile bir miktar gün ışığı girecek şekilde kapatılmalıdır.Gün ışığı bakterilerin öldürürken,ayrıca vücudumuza D vitamini sağlamaktadır.Ayrıca duvar renklerinin açık renkte olması evin daha aydınlık görünmesini sağlamaktadır.Az eşya kullanımı da farklı bir etkendir..